Светослав Стойков - агресивният мъж, ритнал германка по стълбите на берлинското метро, остава за постоянно в ареста, посочва NOVA.

Срещу него вече се води следствие за опит за предумишлено убийство, а не нанасяне на телесна повреда.

Българинът, ритнал жена в метрото в Берлин, може да лежи в затвора

Немските медии съобщават, че след излъчването на клипа с насилие от охранителните камери в метрото Стойков е разпознат от бивш охранител в бежански лагер.

Свидетелят казал, че често виждал обвиняемия и двамата му братя. Те посещавали въпросния център, излизали с някои от мигрантите, след което ги връщали мъртво пияни.

Следвали конфликти с охраната, включително бой и отправяне на обиди.

Задържаха българина, който блъсна 26-годишна германка в метрото

27-годишният мъж от България беше задържан в събота на централната берлинска автогара. Той се е връщал в германската столица от Южна Франция, разпознат е от пътник в автобуса, който е сигнализирал немската полица.

Десетки полицаи са чакали автобуса на гарата. Стойков не е оказал никаква съпротива при задържането му още на седалката в автобуса. Българинът е бил незабавно предаден на комисариата на криминалната полиция.

Ако той бъде признат за виновен в извършване на предумишлено убийство, може да бъде осъден на 10 години затвор, в най-тежкия случай, дори и доживот.

Ако получи осъдителна присъда само за нанасяне на тежка телесна повреда, което засега изглежда невероятно, законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Източник: nova.bg