/ iStock/Getty Images
Лекарите в източната турска провинция Ван са изживяли шок, когато 24-годишна жена е пристигнала в спешното отделение с оплаквания от болки в корема и се стигна до операция, при която от стомаха на пациентката били извадени 158 метални предмета, между които нокторезачки и игла, съобщава „Сабах“.

Жената е била откарана в болницата за изследвания, след като е страдала от силни стомашни спазми, предизвикани от поглъщането на голяма метална игла. Рентгеновата снимка обаче показала, че в стомаха на пациентката има много повече от един чужд предмет. При продължилата два часа и половина спешна операция са открити 158 предмета, между които нокторезачки, джобно ножче, нож за плодове, пинсети, пирони, игли, винтове и ключове, които са внимателно извадени от стомаха на пациента и по-късно описани.

По време на прегледа и последвалите разпити лекарите открили, че младата жена е имала психологически проблеми, които я принуждавали да поглъща чужди предмети.

Общият хирург, извършил операцията, д-р Юсуф Текеш, заяви: "Честно казано, в началото и аз не повярвах. Първоначално мислехме, че можем да отстраним предметите с ендоскопия, но избрахме операцията, защото самата игла беше твърде голяма. По време на операцията се сблъскахме с шокираща сцена. Имаше 158 чужди тела с различни размери. Отстранихме ги всичките. Пациентката е в добро състояние."

По-късно жената е изписана от болницата и ѝ е наредено да се върне за последващо лечение.
БГНЕС