Мощната експлозия в традиционен бар в Северна Япония, при която вчера бяха ранени десетки хора, може да е била предизвикана от изтичане на газ, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Около 42 души пострадаха при експлозията, станала късно снощи в заведението в град Сапоро, столица на северния остров Хокайдо. Един от ранените е в тежко състояние. Дървената сграда, в която се помещавали също агенция за недвижими имоти и клиника, е напълно разрушена.

Десетки пострадаха при взрив в кафене в Япония (СНИМКИ/ВИДЕО)

Специалист по сигурността на газовите инсталации, посетил мястото, каза, че отвън, до ресторанта и агенцията за недвижими имоти, имало бутилки с пропан, а тръбите за газа били повредени при взрива, предаде информационната агенция Киодо, цитирана от ТАСС. Експлозията счупила стъклата на прозорците на околните къщи и ресторанти.

Възможно е взривът да е причинен от използвани газови бутилки за готварска печка. По данни на правоохранителните органи в едно от помощните помещения на ресторанта имало над 100 използвани газови бутилки, подготвени за утилизация.
БТА