/ БГНЕС
Според местни медии британските власти са отвели руската гражданка на безопасно място. Руското посолство обвини Лондон, че отказва информация за местонахождението й и че е "държана като заложничка". Самата Юлия Скрипал каза, цитирана от Ройтерс, че никой не говори от нейно име и не иска братовчедка й да я търси.
Юлия Скрипал, отровената миналия месец заедно с баща си - бившия разузнавач Сергей Скрипал, заяви, че не иска да се възползва от предложените й услуги на руското посолство в Лондон. Това се казва в разпространено от нейно име чрез британската полиция, цитирано от Ройтерс.

Юлия Скрипал бе изписана от болница, отведоха я на сигурно място
 
В него се допълва, че състоянието на баща й остава сериозно, както и че тя все още страда от последиците от използваното срещу тях нервнопаралитично вещество.
 
От британското външно министерство, цитирано от Франс прес, по-рано съобщиха: "Ние изпратихме на Юлия предложението за консулска помощ от руското посолство. Тя е свободна да реши дали иска да го приеме или не".

Юлия Скрипал ще поиска политическо убежище?

В края на март Лондон каза, че проучва искане от Русия да получи консулски достъп до Юлия Скрипал, като подчерта, че уважава желанията на 33-годишната жена, която се възстановяваше от отравянето след лечение в болницата в Солсбъри - града, където двамата с баща й бяха отровени. Вчера от болницата съобщиха, че тя е изписана.
 
Според местни медии британските власти са я отвели на безопасно място. Това предизвика негативна реакция от руското посолство, което писа в Туитър, че тя е "държана като заложничка", и обвини Лондон, че отказва информация за местонахождението на руската гражданка Юлия Скрипал, за нейните желания и за реалното й здравно състояние.

Великобритания отказа виза на племенницата на Сергей Скрипал
 
"Налице е нейното изолиране от обществеността, скриването на важни свидетелски показания и създаването на препятствия за обективно и независимо разследване", се казва в съобщението на посолството, цитирано от ТАСС.
 
Франс прес припомня и съобщението на британското вътрешно министерство от 6 април, че е отхвърлило молбата за виза от нейната братовчедка Виктория Скрипал, която искаше да я посети.

Юлия Скрипал се чувства „все по-добре с всеки изминал ден“

Юлия Скрипал заяви, че никой друг не говори от нейно име или от името на баща й, освен самите тях. Тя поиска братовчедка й Виктория за момента да не я търси, предаде Ройтерс.
БТА