Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се готви за началото на турнира в Куинс, който предшества надпреварата от Големия шлем - Уимбълдън, съобщава gong.bg. Григор е от няколко дни в Лондон, където тренира за следващото състезание. Междувременно българинът имаше удоволствието да присъства на благотворително събитие в Бъкингамския дворец, чийто домакин бе принц Уилям.

От gong.bg: Босненец чака Гришо на старта, а после иде Ноле

Българският тенисист ще има доста тежка задача още в самото начало на турнира „Куинс” в Лондон. Жребият определи, че в първи кръг на надпреварата в английската столица хасковлията ще трябва да се изправи срещу №28 в света Дамир Джумхур. А ако успее да преодолее босненеца, Димитров, който е шести в света, потенциално може да се изправи срещу Новак Джокович в следващия етап.

От gong.bg: Гришо вече е номер 6 в света

Турнирът в Куинс започва в понеделник и ще продължи една седмица. За 27-годишния българин реално това е началото на сезона на трева, което се явява любимата му настилка. През 2014 година именно на кортовете на "Куинс Клъб" родният тенисист завоюва първата и единствена до този момент титла на трева.
Още любопитни новини за звездите в спорта четете в gong.bg