Първата ракета на България Григор Димитров започна с успех сезона на клей. Той преодоля втория кръг на силния Мастърс в Монте Карло, след като се справи с непоставения французин Пиер-Юг Ербер, посочва gong.bg
 
След почти двучасова битка на корт „Рение III“, Гришо пречупи мотивирания си съперник, въпреки че загуби първия сет. В крайна сметка след 3:6, 6:2, 6:4 вече е напред в надпреварата и ще се надява на ново силно представяне.

БГНЕС

Това беше първи мач между двамата на сингъл и въпреки трудностите, остана на сметката на Димитров. Той ще научи съперника си за третия кръг след битката между германеца Филип Колшрайбер и испанския специалист на червено Алберт Рамос. Те се срещат в сряда.
 
Първият сет на битката между българина и французина започна с надмощие за сервиращите, а за съжаление Димитров се пропука още при първите си проблеми на собствен сервис. Те дойдоха още в третия гейм и при първата си възможност за пробив Ербер поведе с 2:1.
 
Впоследствие затвърди пробива си и задържа тази преднина до самия край на частта. Гришо опитваше да навакса изоставането си, но така и не успя, а се пропука още веднъж на собствен сервис и в крайна сметка съперникът му затвори частта след 6:3 в своя полза.

БГНЕС

Във втория сет обаче българинът беше променен. Той действаше много концентрирано, дебнеше възможностите си и така успя да пребори съперника. Димитров спечели първия си пробив в мача в петия гейм на сета, после направи още един и при 6:2 в своя полза вкара мача в решаващ трети сет.
 
В него отново петият в света действаше с максимална концентрация и в крайна сметка успя да стигне до пробив за 3:2. Веднага след това обаче дойде и единственото му колебание на собствен сервис в тази част и Ербер веднага върна пробива.

БГНЕС

Но Гришо отвърна светкавично, проби отново за 4:3, после взе подаването си и при 5:3 дишаше много по-спокойно. В крайна сметка французинът взе подаването си, но на свой сервис в десетия гейм българинът показа класа и затвори мача след близо два часа на корта и вече е в третия кръг на Мастърса в Монте Карло.
gong.bg