Експлозия край посолството на САЩ в Йемен
Експлозия край посолството на САЩ в Йемен / netinfo

Поредица от експлозии избухнахнаха тази сутрин близо до посолството на САЩ в йеменската столица Сана, съобщиха очевидци, цитирани от АФП. По непотвърдена информация има жертви, но не се уточнява техния брой.

Според разказ на очевидец кола с взривно устройство е избухнала пред посолството и в същия момент от движеща се кола открили огън срещу охраната на дипломатическата мисия. От автомобила били изстреляни между две и четири ракети.

На улицата пред сградата на посолството се вижда горяща кола, извън силно укрепената ограда на двора на посолството, а полицията е отцепила района около него. Служител от американското посолство не пожела да коментира взривовете: "Не мога да потвърдя, не мога да говоря за това", каза той пред АФП.

През април Държавният департамент нареди евакуация на второстепенния дипломатически персонал, след нападение срещу посолството, за което отговорността пое Ал Кайда през март и обстрела с ракети срещу жилищен квартал на Сана, обитаван от американски петролен бизнесмен. Посолството на САЩ препоръча на американските граждани в Йемен да бъдат "особено предпазливи и бдителни", допълва БГНЕС.