/ БГНЕС
Жителите на Северозападното тихоокеанско крайбрежие на САЩ се наслаждават на необичайния обилен снеговалеж, който им позволи да излязат по улиците и да се попързалят с шейни, ски и дори с кошове за пране, съобщава Ройтерс.

Стотици полети са отменени в Сиатъл и Токио заради сняг
 
В Такома ентусиасти си организираха бой със снежни топки, след като се отзоваха на призив за необичайното събитие във „Фейсбук“.

За този регион е по-типичен леденият зимен дъжд. Тази година обаче на места близо 30-сантиметрова снежна покривка. Синоптиците предупредиха, че в началото на седмицата се очакват нови обилни снеговалежи.

сняг САЩ
БГНЕС


Снеговалеж в Чикаго отмени 900 полета

Заради ниската видимост и непочистени писти бяха отменени стотици полети от летищата в Сиатъл и Портланд. Затворени са и няколко централни магистрали в източната част на щата Вашингтон. Около 50 000 домакинства са без ток.
 
Докато в Такова, едни се радват на снега обаче, на места в централната част на щата снегонавяванията образуваха близо еднометрови преспи, които блокираха пътищата. Регистрирани са и множество катастрофи заради заледени участъци от магистралите.

Ледена епоха в САЩ (СНИМКИ)

сняг САЩ
БГНЕС

Близо 180 бездомни прекараха изминалите денонощия в специално създадени от властите в Сиатъл приюти. Подобни мерки бяха взети и в Портланд.
 
Други части на страната също изпитват затруднения заради времето. В Хавай жителите на крайбрежните райони трябваше да се евакуират заради огромни приливни вълни и внезапни наводнения.
БГНЕС