Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
В Черна гора мъж прекара 60 часа в хоризонтално положение, за да спечели шампионата по лежане, съобщи Daily Mirror.

Зарко Пеянович, родом от Подгорица, стана 12-ият победител в състезанието, което традиционно се провежда в етноселото Брезна близо до град Никшич. Целта на конкурса е да осмее стереотипът, че черногорците са мързеливи. Тази година за титлата главен безделник се бориха 9 участника. До края на първия ден седем бяха отпаднали. На третия ден останаха само Жарко Пеянович и Вука Коленсич.

В крайна сметка Пеянович спечели.

Мързелът може да е симптом на депресия

Не беше трудно, повярвайте ми, дори не загрях“, каза той шеговито. Мъжът спечели 350 евро, вечеря за двама в ресторант в Подгорица, настаняване за уикенда в Брезна, където се проведе състезанието, и много други награди от спонсорите на събитието.

Въпреки дългия престой в хоризонтална позиция, Пеянович не достигна малко до рекорда, поставен през 2021 г. Тогава Дубравка Аксич лежа 117 часа - общо четири дни и 21 часа. Тя успя да лежи толкова дълго време, защото преди на участниците беше позволено да стават на всеки 8 часа до тоалетната.

По-рано беше съобщено, че в Черна гора започнаха състезания по мързел. Според регламента участниците трябваше едновременно да легнат върху постелките или одеялата и да не стават възможно най-дълго. 
БГНЕС