Ценни съвети за справяне със следизборния стрес в САЩ
Ценни съвети за справяне със следизборния стрес в САЩ / БГНЕС

Размразете фризера си, направете си маникюр и педикюр и стойте далеч от социалните мрежи. Това са някои от съветите на журналисти и други хора за справяне с онова, което психолог нарече стресово разстройство във връзка с изборите. То се увеличи, откакто Доналд Тръмп спечели президентските избори на 8 ноември, предаде Ройтерс.

Докато много американци честват изборната победа на републиканеца Тръмп, някои поддръжници на Хилари Клинтън ползваха социалните мрежи, за да изразят гнева и разочарованието си.

Сп. "Сайколъджи тудей" публикува "5 съвета за справяне със следизборния стрес и паника", като един от тях е да се направи нещо продуктивно. Направете нещо, което временно ще Ви даде усещане за контрол, дори ако става дума да размразите фризера си, казва журналистката Алис Бойс.

На няколко други сайта има сходни препоръки. Сп. "Космополитън" предлага "14 ефикасни пътища за справяне със следизборното безпокойство".

Единият от тях е да се стои далеч от социалните мрежи, а друг - да се погрижиш за себе си, като се цитира мнението на семейния лекар Дженифър Коудъл от Ню Джърси, която съветва: "Ако се нуждаеш от маникюр и педикюр, най-подходящото време за това е денят след изборите."

Психоложката Алисън Хауърд от Вашингтон заяви, че някои от пациентите й говорели за изборите от месеци, но след като станали известни резултатите от гласуването, изразявяли повече тъга и тревожност в град, където 93 на сто от гласоподавателите предпочели Хилари Клинтън.

"По-рано не бях виждала нещо подобно", увери Хауърд. Тя отбеляза, че тези усещания са нещо естествено и не са свързани със здравословен проблем.

Източник: БТА