/ БГНЕС
Четиринайсетгодишно момче с българско гражданство е арестувано във връзка с изнасилването на млада жена в Германия в края на миналата седмица, съобщи германската прокуратура, цитирана от ДПА.
 
Тийнейджърът е арестуван поради опасения, че може отново да извърши престъпление, след като се оказало, че той е познат на полицията и за два други случая на сексуален тормоз. Според германското законодателство обаче при тези случаи българският гражданин не е бил достатъчно голям, за да бъде подложен на съдебно преследване.

Български гражданин е бутнал младата жена в берлинското метро

 
В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години.
 
Арестуваният тийнейджър е един от петимата заподозрени: трима 14-годишни и двама 12-годишни. Всички те са с българско гражданство.
 
Петимата са заподозрени, че в петък вечерта са изнасилили 18-годишно момиче в горист район близо до детска площадка в северозападния германски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

След нападението над жена в Германия: Арест на българин и мистерия около случая
 
Момчетата били разпитани от полицията и предадени на родителите си.
 
Те са отстранени временно от училище, потвърдиха местните власти в Дюселдорф.

Задържаха мъж, уреждал фиктивни бракове между българки и косовари в Германия
 
От германската служба за закрила на децата и младежите е било поискано да се свърже със семействата и местните социални служби, за да предложи помощ и подкрепа.
 
"Възможно е децата да бъдат взети под закрила", каза говорителка на местните власти. Полицията заяви, че в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където й е било оказано лечение заради получените наранявания.
 
Разследващите отказаха да дадат информация за момичето, за да го предпазят.
БТА