Българин пострада тежко в увеселителен парк в САЩ
Българин пострада тежко в увеселителен парк в САЩ / Sofia Photo Agency
Българин, който се бил хванал през лятото на работа в увеселителен парк в Ню Джърси, САЩ, претърпя тежка злополука - бе блъснат силно от едно от вагончетата на скоростното влакче. Злополуката станала в неделя вечерта в Казино Пиър, Сисайд хайтс, Ню Джърси, съобщава БТА. Двайсет и една годишният Станислав Драгнев е на живоподдържащи системи в болница.

Драгнев навлязъл в зоната с ограничен достъп около влакчето, опитвайки се да вземе шапката, която си било изпуснало едно дете. Драгнев направил това, докато влакчето било в движение, обясни говорителка на увеселителния парк. Изглежда той минал под или много близо до влакчето и един от вагоните го ударил силно по главата. Българинът бил единият от двамата работници, които тази вечер обслужвали атракциона. Служителите в парка не можели веднага да установят кой е родният му град в България, но искат да помогнат членове на семейството му да получат спешно визи, за да могат да пристигнат в САЩ и да го посетят в болницата.

Първоначално бе съобщено, че пострадалият е студент, който бил в САЩ по студентски обмен. Във втората, по-подробна информация на Асошиейтед прес, за Драгнев не се говори като за студент.

След злополуката българинът бил откаран с хеликоптер в Университетския медицински център Джърси Шор в Нептюн.

Полицията и местните власти разследват злополуката. Атракционът бил проверен на 8 май и работел както трябва.