/ ThinkStock/Getty Images
Очаква се до тази вечер в южната част на провинция Квебек да падне до 15-20 сантиметра сняг
Зимна буря доведе до анулирането на стотици полети и остави десетки хиляди абонати без ток в Източна Канада в навечерието на Нова година.

Близо 200 полета бяха отменени в тази част от страната заради комбинация от сняг и леден дъжд, съобщи БТА, като цитира събрана информация от различни летища.

Най-много полети, над 100, са били анулирани от и до международното летище на Монреал. Повечето от тях са били от и до летища в провинция Онтарио и североизточната част на САЩ.

Отменени са и полети от и до летищата в Квебек, Отава и Торонто.

Още едно мощно земетресение разтърси Канада

Очаква се до тази вечер в южната част на провинция Квебек да падне до 15-20 сантиметра сняг, заяви канадското министерство на околната среда.

Монреал посрещна Рождество Христово без сняг - нещо, което се случва веднъж на пет години. От началото на декември в града са паднали само около 13 сантиметра сняг при средна норма за месеца от 49 сантиметра, отбелязва Франс прес.

Лошото време остави над 55 000 абонати без ток в Източна Канада, най-вече в провинция Онтарио, предаде ТАСС, като се позова на местния електроенергиен оператор.

Леденият дъжд и силният вятър със скорост на поривите до 80 километра в час са причинили много повреди по електропреносната мрежа.

Електроснабдяването вече е възстановено на повече от 39 000 клиенти. 16 000 абонати обаче остават без ток.