Футболистът Благой Георгиев си призна, че е драскал по колона в Колизеума. Признанието Джизъса направил пред италианския „Ил Месаджеро”. БТА цитира думите на българския футболист пред изданието.

Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума

33-годишният полузащитник на „Рубин” обяснил, че не знаел, че деянието е забранено. Разказал, че видял и други надписи по колоните на италианския паметник и затова помислил, че може и той да го направи.

Личният пиар на Георгиев обаче отрече футболистът да има нещо общо със случая. Според Атанас Лазаров по това време Благой бил в Москва.

Твърдението му беше задочно опровергано и от годеницата на Благой Георгиев, която публикува в интернет снимки от съвместната им ваканция в Рим.

Преди дни италианското издание „Roma Capitale News” съобщи, че българският футболист Благой Георгиев е бил арестуван от карабинерите в Рим, след като се опитал да издълбае името си с монета върху една от колоните в Колизеума.

33-годишният играч посетил една от най-големите световни исторически забележителности с годеницата си. Той решил да издълбае инициалите им на една от колоните в Колизеума, но охраната реагирала моментално на вандалския акт, посочваше изданието.

Футболистът е бил задържан, за да се регистрира самоличността му, а малко по-късно бил освободен.

Първоначално Георгиев отричаше за инцидента и твърдеше, че по същото време е бил в Москва.