/ БТА
Джеф Безос се опитва да накара властите в Ротердам временно да разглобят исторически мост. Планът е съоръжението отново да бъде върнато в предишния му вид, съобщава BBC.

Оказало се, че суперяхтата, построена за милиардера в местна корабостроителница не може да мине под него, за да стигне до Северно море.

мост
iStock

Луксозната яхта, която е свързана с един от най-богатите мъже на света, е построена от холандската фирма Oceanco. Корабът е с дължина 127 метра и е твърде висок, за да мине под моста Конингсхавен. Въпреки, че Безос ще плати за демонтирането през корабостроителите, жителите на Ротердам не са съгласни. "Не биха го направили за някой обикновен човек. Мостът е важна част от историята на града ни и трябва да се стремим всячески към опазването му", негодуват те.

Група гневни граждани, обединени в група във Фейсбук, призоваха хората да бомбрандират чисто новата яхта с развалени яйца.

Кметът на Ротердам отрича, че е взето решение за демонтирането на съоръжението, заявявайки, че изобщо не е получил заявката.



 
BBC