Арестуваха мъж в САЩ, изпратил 100 писма със заплахи до Конгреса и медиите
Арестуваха мъж в САЩ, изпратил 100 писма със заплахи до Конгреса и медиите / www.sxc.hu

Мъж беше арестуван и обвинен, че е изпратил около 100 писма, съдържащи заплахи и подозрително прахообразно вещество, от щата Орегън до Конгреса и медиите, съобщи Ройтерс.

39-годишният Кристофър Лий Карлсън от района на Портланд е обвинен, че е изпращал кореспонденция със заплахи до член на Конгреса, както и че е заплашвал с използване на биологично оръжие американски сенатор. Той беше арестуван в дома си след разследване с участието на ФБР и Американската пощенска служба.

Заплашителни писма са били изпратени до председателя на Камарата на представителите - републиканецът Джон Бейнър, както и до сенатора демократ Барбара Микулски. Редица медийни организации и телевизионни предавания също са получили подобни писма, посочва БТА.

Извършените досега анализи на пощенските пликове, съдържащи неизвестно бяло вещество, са показали отрицателни резултати за наличие на токсични вещества, заяви прокуратурата в Портланд.

"Заплашителните писма, независимо дали те са реални или измислени, са сериозен повод за безпокойство, който федералните правоналагащи служби ще преследват безкомпромисно", заяви Грег Фаулър, специален агент на службата на ФБР в Орегън.

Засега не са ясни мотивите за изпращането на писмата.