/ Getty Images
Американската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли реагира остро на нападението на Израел срещу бежанския лагер Джабалия в Газа и призова за прекратяване на огъня.

Тя сподели снимки на бежанския лагер след нападението в личния си профил в Instagram, като заяви: "Това е умишлено бомбардиране на попаднало в капан население, което няма къде да избяга".
 

"Газа е затвор на открито от близо две десетилетия и бързо се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца", заяви американската актриса в публикация в Instagram.

"Избиват се цели семейства. Докато светът наблюдава и с активната подкрепа на много правителства, милиони палестински цивилни - деца, жени, семейства - са колективно наказвани и обезличавани, като в същото време са лишавани от храна, лекарства и хуманитарна помощ в разрез с международното право. Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни, световните лидери съучастват в тези престъпления", заяви тя.

Миналата седмица тя също реагира на нападенията на Израел срещу цивилни граждани в Газа и отправи призив за помощ.
БГНЕС