Алигатор завлече 2-годишно момче в езеро във Флорида
Алигатор завлече 2-годишно момче в езеро във Флорида / БГНЕС

Два дни след ужасяващата трагедия в Орландо, Флорида, градът стана място на друг инцидент - 2-годишно момче беше завлечено от алигатор в изкуствено езеро в близост до луксозен комплекс, собственост на "Дисни", предадоха световните информационни агенции.

Инцидентът е станал във вечерните часове на 14 юни. В ранните часове на сряда малчуганът все още не е открит, въпреки че полицията и издирвателните екипи продължават търсенето. Над 50 души участват в акцията.

Алигатор завлече 2годишно момче в езеро във Флорида
netinfo
Петчленното семейство на момченцето, чието име не се споменава, отдъхвало край брега на лагуната "Седемте морета" в близост до луксозния хотелски и спа комплекс "Гранд Флоридиан" на "Дисни", когато детето било нападнато от алигатор.

Баща му скочил във водата, но не успял да го отърве от хищника с предполагаема дължина между 1,2 и 2,1 метра. Майката също се опитала да помогне, разказва шериф Джери Демингс от окръг Ориндж.

Клиент хвърли жив алигатор в заведение за бързо хранене (СНИМКА)

Говорителка на "Дисни" съобщи, че всички са "потресени" от случилото се. Запитана дали от компанията знаят, че във водата има алигатори, тя обърна внимание на поставените знаци "Плуването забранено!".

В действителност край езерото в курорта е имало знак, че плуването е забранено, но не и предупреждение за алигатори. Алигаторите са често срещани в многото сладководни басейни на щата Флорида, но много рядко нападат хора.

"Все още таим някаква надежда у себе си, но с всеки изминал момент, изминал час, положението става все по-трагично", заяви Джеф Уилямсън от шерифството на Ориндж Каунти. Спасителите са използвали хеликоптер, сонар и специални прожектори, за да се опитат да локализират алигатора и момчето през нощта.

Източник: БТА, БГНЕС