28 ранени на автомобилното състезание Наскар
28 ранени на автомобилното състезание Наскар / Reuters

В резултат на сблъсък, станал на финала на автомобилното състезание Наскар в Дайтона, щата Флорида, са ранени 28 зрители, предават осведомителните агенции.

Според организаторите на състезанието 14 са транспортирани в болници. Състоянието на шестима от тях по преценка на лекарите е тежко. Още 14 зрители са получили различни травми, като на място им е оказана медицинска помощ, отбелязва БГНЕС.

На финалната обиколка по време на състезанието Наскар в Дайтона се сблъскали десетина коли. Един от автомобилите, управляван от дебютанта в състезанието Кайл Ларсон, след удар излетял във въздуха и се врязал в защитната ограда, отделяща трасето от зрителите. При удара напълно била смачкана предната част на автомобила на Ларсон, а отломки от нея се разхвърчали и паднали на трасето и върху зрителите.

Според информациите агенции сблъсъкът на финалната обиколка станал заради опит на намиращия се начело Рейган Смит да си осигури победа, като блокира сегашния шампион Брад Кезеловски. Машините на Смит и Кезеловски се ударили, а в тях след това се врязали и други участници в надпреварата.

28 ранени на автомобилното състезание Наскар
netinfo