Жеков: Победата е най-важна, Пушката: Опитахме се да играем без напрежение
Жеков: Победата е най-важна, Пушката: Опитахме се да играем без напрежение / netinfo
Българските волейболисти нямаха никакви проблеми на старта на евроквалифкациите във Варна. Националите биха Израел с 3:0 гейма, а двама от основните фигури Евгени Иванов- Пушката и Андрей Жеков си пожелаха същия успех и утре.

„Това беше първият ни мач в много отговорна година. Най-важното е, че завършихме 3:0 гейма бързо, без да се морим много и без да покажем голяма част от потенциала си бих казал даже. Трябва да дадем всичко от себе си утре срещу Хърватия. Ще си проличи кой е най-трудният ни съперник. Хърватите също имат добър отбор, но просто не са с този състав тук. Не ги познаваме тези момчета, които са тук, но гледайки ги това е някаква младежка формация. Не казвам, че ще е лесно да постигнем 3 чисти победи, но най-важно е утре да играем добре и съм сигурен, че ще се поздравим с успех”, коментира разпределителят Жеков.

„Моите уважения към израелците, но не са отбор от нашата класа, даже може би по-трудно постигнахме победата, отколкото беше предвидено. Опитахме се да играем максимално без напрежение, защото трябва да се пестим и физически и психически. Португалия е най-сериозният отбор от трите ни съперника”, заяви Евгени Иванов- Пушката след срещата.