Вуцов пред фенклуба във Виена: Ако съм втори, ще ме изгонят
Вуцов пред фенклуба във Виена: Ако съм втори, ще ме изгонят / Валентин Грънчаров, Австрия
Старши треньорът на Левски Вили Вуцов празнува днес 41-я си рожден ден. Както най- много би му прилягало в работна обстановка и мач от 18 часа срещу унгарския Уйпещ. Поздравленията към треньора заваляха отрано сутринта.

В петък вечерта той присъства на откриване на фенклуб на Левски във Виена. Това не му позволи да води вчерашната вечерна тренировка. Освен него, на откриването на 36-я фенклуб извън България, присъстваха спортният директор Даниел Боримиров и футболистите Живко Миланов, Веско Минев, Цецо Димитров и Еньо Кръстовчев.

Датата на основаването не бе избрана случайно. На този ден се навършиха 171 години от рождението на Васил Левски. Трийсетина фена, живеещи в столицата на Австрия, посрещнаха гостите в кафене, което бе украсено с портрет на Апостола на свободата, българско знаме и флага на фенклуб „Виена”.

„Аз съм един щастлив човек, заяви Вуцов. Радвам се, че съм треньор на отбора на сърцето ми. Надявам се дълго време да остана такъв, поне така ми се иска. За да стане това, трябва да съм първи, защото ако съм втори, ще ме изгонят. Няма кой да ме чака. Дай Боже да идвате на повече мачове в Европа с нас. Да се чувствате щастливи. Да сте горди, че сте левскари.”

Преди него пламенна реч дръпна шефът на НФК на Левски Златин Тепсиев, който дойде специално за събитието. Голди се върна назад във времето чак до основаването на Левски.

Спортният директор Даниел Боримиров също се обърна към учредителите на фенклуба: „Радвам се, че присъствам на това откриване. Надявам се в бъдеще хората тук да се увеличават. Ще се радваме на вашата подкрепа. Показвайте, че милеете за Левски и да не прекъсва връзката помежду ни.”

От Левски обещаха догодина да подарят на фенклуб „Виена” шампионски екип на сините. Сбирката завърши с много снимки за спомен и в добро настроение за всички.