Венгер: Ако за Фламини са важни парите, може да си тръгне
Венгер: Ако за Фламини са важни парите, може да си тръгне / netinfo
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се надява, че Матио Фламини ще вземе крайно решение за своето бъдеще до няколко дни. Настоящият контракт на 24-годишния полузащитник изтича след края на сезона, а италианските грандове Милан и Ювентус се опитват с всички сили да си осигурят услугите на френския национал.

“Смятам, че Матио ще остане с нас, тъй като мисля, че той е много привързан към нашия клуб и тази връзка може да се окаже по-силна от всички съблазнителни предложения, които му се предоставят. Ако на първо място в списъка на Фламини е футболът, тогава той ще остане. Ако обаче финансовият въпрос е по-важен за него – ще си тръгне”, сподели наставникът по отношение бъдещето на полузащитника.

“Определено очакваме да научим отговора му в петък или събота”, уточни Венгер, който се надяваше футболистът да подпише новия си контракт с “артилеристите” до края на изминалия месец.

“Той е свободен да избере нова посока и ние трябва да уважаваме това”, добави Арсен Венгер.

Треньорът на Арсенал изрази удивлението си от факта, че изпълнителният директор на клуба Кийт Еделман напуска поста си, за да търси “ново предизвикателство”: “Не очаквахме това и не знам защо си тръгва. Той се справи добре в много труден период и всички в отбора оценяват това.”