Ван дер Саар: Защитата ни ще компенсира проблемите отпред
Ван дер Саар: Защитата ни ще компенсира проблемите отпред / netinfo
Вратарят на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Саар изрази надеждата си, че отбраната на тима ще компенсира за проблемите, които има сър Алекс Фъргюсън в нападение.

Уейн Рууни, Кристиано Роналдо, Парк и Дани Уелбек са контузени, Аднерсон и Донг са на Игрите в Пекин, Нани е наказан. Отпред за „червените дяволи” остават само Карлос Тевес и Райън Гигс.

Шампионите успяха да вкарат само 1 гол в последните две контроли – срещу Еспаньол и Ювентус. За сметка на това останаха сухи в 6 от 8 приятелски срещи. Именно последният факт вдъхва надежда на Ван дер Саар, че отборът ще се справи успешно с проблемите, от които страда в момента.

„Може би срещу Ювентус ни липсваше мощ в нападение. Някои от футболистите ни на тази позиция са болни или контузени. Важното е, че не предоставихме много възможности за гол на италианците, а това е много добре. Добрата защита винаги е основа, върху която може да се гради”, заяви след вчерашното 0:0 със „старата госпожа” Ван дер Саар.

„Човек винаги се надява да разполага с пълен състав, за да можеш да има избор. Но в момента при нас това съвсем не е случаят. Сега трябва да се справим с наличните футболисти. Разбира се, качеството на отбора ни все още е тук”, добави холандецът.

„Миналата година имахме голям състав, бяхме наясно, че понякога ще се случи да не може да се разчита на даден футболист, заради контузия. Да се надяваме, че и този сезон ще се справим с проблемите както го направихме през миналия”, продължи стражът пред официалния сайт на „червените дяволи”.

„В момента се чувствам по-добре. Доста по-добре от първия ми мач след почивката. Сега имам на разположение три дни за тренировка, за да се отърся от първоначалната ражда. Предстои ни мач за Къмюнити Шийлд с Порсмут и след това още една седмица до мача с Нюкасъл. Надявам се, че ще се върнат възможно най-много играчи дотогава”, завърши вратарят на Манчестър Юнайтед.