Танев: Ако унгарците наистина искат Велизар, ще го вземат
Танев: Ако унгарците наистина искат Велизар, ще го вземат / netinfo

Мениджърът на Велизар Димитров Лъчезар Танев заяви пред Гонг, че вече всичко е в ръцете на унгарския Залаегерсег и новите условия на футболиста не би трябвало да спънат трансфера му, ако клубът действително го желае.

Агентът потвърди, че двата тима вече са се разбрали по между си, но добави, че ако новото предложение от страна на играча не се приеме, значи решението на унгарския клуб не е основано на неговите спортно-техническите качества, а на "движение на финанси".

„Това, което знам лично от Александър Томов и Емил Костадинов е, че вече има договореност между двата клуба, относно трансфера и трансферната сума. Вчера в моя офис се е появил представителят на унгарците – г-н Раде Гаврилович, за да се уточни договорът на играча. След отправената оферта, както във всеки бизнес, в това число и във футбола, има и контраоферта, с желанията на футболиста”, сподели за Гонг Лъчезар Танев от Испания.

„Това, което ние поставихме, ако бъде прието, той ще пътува и ще играе за Залаегерсег. Не разбирам, защо трябва да се вдига този шум.”

„Именно затова, че Велизар не е случаен футболист, смятаме, че това, което сме поставили като позиция отговаря на неговите качества. И в никакъв случай не е драстична разликата с това, което е предложено. Разликата не е драстична, разликата не може да бъде проблем да се подпише споразумение. Ако това нещо не се приеме, значи искането Велизар да отиде в унгарския клуб, не е основано на неговите спортно-техническите качества, а на движение на финанси, което на мен не ми харесва. Ако изпълнят нашите поставени условия, ще е потвърждение, че наистина го искат. Аз не давам повече разяснения”, категоричен бе агентът.

„ЦСКА в случая се държи абсолютно коректно, не се опитва да окаже натиск нито върху играча, нито върху мене. Ние сме съгласни и играчът има желание за промяна. Ние нямаме нищо против, ние съдействаме, но всяко нещо има цена в този живот. Ако има положителен отговор, ще има трансфер, ако няма – животът продължава”, завърши мениджърът.