Сърбин на проби в Черноморец, четирима тренират на облекчен режим
Сърбин на проби в Черноморец, четирима тренират на облекчен режим / netinfo
Сръбският централен защитник Дарко Ракичевич направи първа тренировка с отбора на Черноморец (Бургас).

25-годишният бранител ще остане на проби до края на седмицата, като ще участва в двете контроли на Черноморец срещу Берое в сряда и срещу Ботев в събота.

За последно Ракичевич е играл в сръбския Борац (Чачак). Той има и стаж в първенството на Хонконг.

Четиримата футболисти на новака в елита - Марсио Нуньо, Ванчо Траянов, Костадин Дяков и Атанас Фиданин, тренираха на облекчен режим в първите две занимания на отбора от лагера в Сливен.

Дяков, Фиданин и Марсио имат леки разтежения, а Траянов все още има да наваксва в подготовката си. По всяка вероятност те ще пропуснат проверката срещу „заралии” утре от 18.30 на стадиона в Сливен. Има шанс обаче последните двама да изиграят по едно полувреме в двубоя, ако треньорите преценят.

Стамен Ангелов пък беше на преглед в София. Според лекарите той има частично разтеглена предна кръстна връзка на коляното и ще се възстановява във фитнес центъра на стадион „Лазур” в Бургас. Засега лекарите отхвърлят възможността Ангелов да бъде опериран, като се очаква възстановяването му да продължи около месец.

Утрешният мач ще пропусне и Венцислав Иванов, който започна тренировки едва преди няколко дни заради възпаление на ахилесовото сухожилие, но вече е напълно готов за интензивни натоварвания.