Световна шампионка доволна от леда в София
Световна шампионка доволна от леда в София / netinfo
Световната шампионка при жените от Токио 2007 - японката Мики Андо е доволна, че е избрала София за подготовка преди шампионата на планетата в Гьотеборг.

Мики ще се готви в България по време на Световното за юноши и девойки, което ще бъде официално открито утре в Зимния дворец. Треньорът й Николай Морозов е у нас с останалите си възпитаници. Неговият състезател от САЩ –Адам Рипън е един от най-сериозните претенденти за златото при юношите. Адам спечели този сезон финала на Гран При турнирите в Гданск. Морозов също готви и танцовата двойка на Грузия - Изабела Тобиас и Отар Джапаридзе, които се очаква да ни изненадат на леда в София.

Мики използва ангажимента на треньора си и ще тренира у нас. Световната шампионка при дамите във фигурното пързаляне е приятно изненадана от добрата организация и дори е доволна от леда.

„Мики е приятно японско момиче, не е заразена със звездоманията на останалите си колеги от САЩ, Русия и Франция. Хареса България, ще тренира тук по време на Световното, със сигурност в залата ще подкрепя представителите на Япония.” - споделят пред Гонг от Организационния комитет.

Засега всичко върви по план, екипът от БФК успя за много кратко време от прашните зали и съблекални в Зимния дворец да създаде нормални условия за провеждане на състезанието.

„От един бардак превърнахме добре изглеждащ пресцентър. Трябваше да снимаме какво заварихме и как след къртовски труд преобразихме обстановката.” - казват още наши източници от федерацията.