Сериозно лоби и похвали за България в Дубай
Сериозно лоби и похвали за България в Дубай / netinfo
31-вият световен конгрес на Международната волейболна федерация е арена и на сериозни преговори извън заседанията.

България получи сериозна подкрепа и уверение за вот от различни страни при избора на домакин на Европейското първенство през 2011 година. България съвместно с Гърция кандидатства за организиране на шампионата на Стария континент.

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров заедно с члена на УС на централата Иван Тодоров вече са провели множество срещи поотделно или заедно с гръцките си колеги. Дори вече е говорено лично с президента на Европейското конфедерация Андре Майер и неговия заместник - вицепрезидента на CEV Филип Бербен.

„В Дубай непрекъснато лобираме за домакинството ни за Европейското първенство съвместно с Гърция през 2011 година. Имахме разговори с президента на Европейското конфедерация Андре Майер, вицепрезидента на CEV Филип Бербен, с италианската делегация, немците, сърбите и други”, заяви пред Гонг от Обединените арабски емирства Иван Тодоров.

Той допълни: „На всички тях представяме плюсовете на нашата кандидатура, а те са много и всички ги знаем. Поне пет на брой са плюсовете ни. Единственият минус, който до този момент се изтъква е залата във Варна. Трябва да се разшири игралното поле. Вече сме взели мерки за това, имаме подкрепата на общинските власти в морската столица, на ДАМС, че те ще ни съдействат при разширяването на полето и евентуално трибуните за зрителите. Официално сме изпратили и писма до Европейската конфедерация, подписано от председателя на ДАМС Весела Лечева, че зала „Конгресна” ще бъде приведена в изискванията за домакинство на Европейско първенство. Нека не назовавам конкретни имена, които ни обещаха гласуване на доверие. От няколко много сериозни федерации вече имаме уверение, че ще ни подкрепят!”.

Тодоров разказа още: „Много делегати от много, много страни искат да общуват с нас. Очевидно успехите на българския волейбол и особено на мъжете са изиграли ролята си. Проведохме и доста разговори за договорка на сътрудничество с различни близки и далечни страни. Става дума да организираме съвместно турнири, контроли и други. Страхотно е, че срещаме готовност от всички страни” .

На финал Иван Тодоров помоли чрез ефира на Дарик радио и сайта Gong.bg да поздрави волейболните ни националки: „Искам да поздравя нашите момичета за представянето им на турнира за „Купа Елцин” и второто място. Страхотни сте!”