Роси покори Шанхай, Лоренсо се представи геройски
Роси покори Шанхай, Лоренсо се представи геройски / netinfo
Италианецът Валентино Роси - Доктора с Ямаха записа първа победа за годината в клас Мото GP, след като спечели Гран при на Китай в Шанхай, четвърти кръг от Световния шампиионат по мотоциклетизъм.

Докторът завъртя всичките 22 обиколки от състезанието на пистата в Шанхай за време 44:08,061 минути. След италианеца с изоставане от 3,890 секунди финишира испанецът Дани Педроса с Хонда, който с набраните точки вече е едноличен лидер в генералното класиране на клас Мото GP след този четвърти кръг. Трети днес остана американецът Кейси Стоунър с Дукати, който финишира на 15,928 секунди след Роси, който не бе печелил състезание от Ещорил миналата година.

Съотборникът на Роси в Ямаха Хорхе Лоренсо успя да финишира четвърти с изоставане от 22,494 секунди. Испанецът се представи наистина геройски, след като кара с травма на глезена, получена след жестоко пребиване в една от първите свободни тренировки в петък.

Челната петица в днешното Гран при на Китай се допълва от Марко Меландри с Дукати, който изостана на 26,957 секунди от победителя. Това е и най-доброто класиране на италианеца в Мото GP с тимана Дукати.

В генералното класиране при пилотите след този четвърти кръг води Дани Педроса с 81 точки, следван от сънародника си Хорхе Лоренсо със 74, Валентино Роси със 72, Кейси Стоунър с 56 и Лорис Капироси с 33.

При отборите лидер е Ямаха с актив от 90 точки. Следват Хонда с 81, Дукати с 56, Сузуки с 34 и Кавазаки с 26.