Роналдиньо спаси Милан срещу Брага
Роналдиньо спаси Милан срещу Брага / netinfo

Бразилската суперзвезда на Милан – Роналдиньо се превърна в герой за своя тим, отбелязвайки победния гол за „росонерите” срещу Спортинг Брага в мач от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА.

 

Нападателят бе точен в даденото от съдията продължение и осигури втората победа за „росонерите” е група Е, с която възпитаниците на Карло Анчелоти излязоха начело в подреждането.

 

Милан започна силно мача, като наставникът на домакините бе пуснал в нападение триото Алешандре Пато, Пипо Индзаги и Андрий Шевченко. Домакините имаха отлична възможност да открият резултат още в петата минута, когато Индзаги стреля неточно с глава. Секунди по-късно Пато също не съумя да преодолее стража на гостите.

 

Първата възможност за гостите дойде в 28-ата минута, когато Пейшото стреля опасно, но Нелсон Дида спаси със сетни усилия.

 

През второто полувреме в игра се появи Ронадлиньо, който замени сънародника си Пато. Именно този ход на Карло Анчелоти се оказа решаващ за крайния изход на мача. Марек Янкуловски създаде първата опасност пред вратата на Брага, но този път завиден рефлекс показа стражът на гостите Едуардо.

 

Нищо обаче не помогна на португалският тим в 90-ата минута, когато Роналдиньо напомни на себе си и с прекрасен удар в близкия ъгъл осигури трите точки за Милан.

 

По-рано днес в мач от същата група Волфсбург разби с 5:1 тима на Хееренвеен.