Роналдиньо и компания разочароваха президента на Бразилия
Роналдиньо и компания разочароваха президента на Бразилия / netinfo
Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва обяви, че Южна Америка трябва да получи правото да организира лятна олимпиада за първи път в историята и Рио де Жанейро да е домакин на Игрите през 2016 година, но призна и че златистите футболисти са го разочаровали в Пекин.

„Състезаваме се с три големи града - Токио, Чикаго и Мадрид. Рио де Жанейро има реални шансове. Олимпийските игри трябва най-после да дойдат в Южна Америка”, заяви Лула.

МОК ще определи организатора на Олимпиадата през 2016 година през ноември в Копенхаген.

В същото време президентът описа представянето на бразилските спортисти на Игрите в Пекин като „приемливо”. Страната завърши на 23-о място в класирането по медали с 15 отличия - 3 златни, 4 сребърни и 8 бронзови.

„Като бразилец естествено желанието ми беше да спечелим възможно най-много медали. Всички обаче искат да побеждават. Мисля, че нашите спортисти взеха отличия в някои спортове, в които не сме имали успехи досега”, заяви Лула. Олимпийско злато за страна завоюваха женският волейболен отбор, състезателката на дълъг скок Маурен Ига Маджи и плувецът Сезар Сиело на 50 метра свободен стил.

Разочарованието за бразилците дойде от представянето на футболните отбори при мъжете и при жените, които останаха с бронза. „Ние винаги очакваме да побеждаваме на футбол, така че това беше наистина разочароващо”, каза още Лула.