Ради Здравков за 2 години в Берое, Ераносян се сбогува с играчите
Ради Здравков за 2 години в Берое, Ераносян се сбогува с играчите / netinfo
Новият старши треньор на Берое Ради Здравков изведе тима на първата тренировка от лятната подготовка. Наставникът заяви, че негов помощник ще бъде Никола Томанов, а Николай Илиев ще бъде треньор на вратарите. Договорите и на тримата са за период от две години.

Ради Здравков заяви, че пред него няма поставени цели за следващия сезон от президента Николай Банев, но ще направи всичко възможно отборът да играе добре и да показва приятна игра.

Треньорът заяви, че все още не е уточнена програмата за подготовката на тима за новия сезон и няма конкретно набелязани футболисти за селекцията, тъй като все още не е имал време да се занимае с тези въпроси.

Да се сбогува с играчите, които води повече от два месеца, дойде и бившия старши треньор Едуард Ераносян.

„Разделяме се с президента Банев като приятели. Пожелавам успех на Берое”, каза Едо пред журналистите.

С отбора тренират 24 футболисти. Сред дошлите на проби футболисти бяха предимно млади играчи. Това се 19-годишният юноша на ЦСКА Николай Чаушев, вратарят на Славия Руслан Стефанов, Георги Рангелов от школата на Левски, централният нападател на Хебър Пазарджик Петър Стоянов и Милен Христов от Миньор Раднево.

Пресконференцията на Здравков бе прекъсвана на няколко пъти от нецензурни скандирания по адрес на президента Николай Банев и изпълнителния директор Красимир Георгиев, отправени от около 50 човека от агитката на Берое, намиращи се близо до залата за пресконференции.