Първанов открива ЕП по борба, церемонията ще води човек от ГОНГ
Първанов открива ЕП по борба, церемонията ще води човек от ГОНГ / netinfo

Президентът Георги Първанов ще открие шампионата на стария континент по борба утре точно в 17.

Сценарият предвижда още детският радиохор да изпълни химна на България, а зрителите в столичния дворец на спорта ще могат да чуят и гласа на Янка Рупкина. Водещ на официалната церемония по откриване на Европейското е от екипа на Гонг - неотразимият шоумен Ивелин Райчев.

Иво страда от неприятно грипно заболяване, но с помощта и съветите на колеги от екипа прави всичко възможно да е в топ-форма утре.

Междувременно делегатите на конференцията на Европейската федерация по борба се подписаха под декларация в защита на българските медицински сестри в Либия.

Задачата на българските отбори е 3 медала при класиците, три при свободняците и един при жените - амбиции за злато има Станка Златева.

Ръководството на федерацията в лицето на президента Валентин Йорданов е доволно от организацията и подкрепата на ДАМС, положителен е и фактът, че американският милиардер Дюпон направи поредно значително дарение на родната централа, дни преди отриването на Европейското. Дюпон от 10 години помага финансово на българската борба.

Значителна част от приходите от продажба на билети УС реши да дари за децата на загиналите полицаи, така, че ако подкрепите българските борци на Европейското в София, парите от закупения билет ще бъдат за благородна кауза.

Още спортни новини в Gong.bg