Прокурор поиска 4 клуба от калчото да бъдат извадени от Серия А
Прокурор поиска 4 клуба от калчото да бъдат извадени от Серия А / netinfo

Прокурорът към Италианската футболна федерация Стефано Палаци поиска от Спортния трибунал да извади Ювентус, Милан, Фиорентина и Лацио от Серия А заради скандала с уговорени мачове.

Палаци смята, че Ювентус трябва да бъде пратен в Серия "С", да започне новия сезон с минус 6 точки и да бъдат отнети титлите на отбора в последните два сезона.

Прокурорът изрази становище, че Милан, Фиорентина и Лацио трябва да бъдат пратени в Серия "Б", като Милан трябва да започне сезона с минус 3 точки, а Лацио и Фиорентина - по минус 15 точки.

Становището на Палаци е, че ръководителите на тези четири клуба са изградили обиграна система с цел влияние върху съдии и уреждане на резултати от мачове.

Окончателните решения на Спортния трибунал по този процес трябва да бъдат взети на 9 или 10 юли.

Палаци поиска също на бившия главен мениджър на Ювентус Лучано Моджи и бившия президент на Италианската футболна федерация Франко Караро да бъдат наложени петгодишни наказания да се занимават с футбол.

Становището на прокурора Стефано Палаци бе оповестено само няколко часа преди полуфиналния мач от световното първенство, в който Италия ще срещне домакина Германия.