Пини Гершон: Великов ме накара да помисля какъв чужденец ни трябва
Пини Гершон: Великов ме накара да помисля какъв чужденец ни трябва / netinfo
Националният ни треньор по баскетбол Пини Гершон остана доволен от видяното на третия мач от полуфиналната серия между Балкан и Левски в Ботевград. Израелецът изгледа срещата от първия ред в залата в компанията на помощника си Тити Папазов, а след края двубоя каза, че силната игра на Асен Великов го е накарала да се замисли от какъв тип състезател ще има по-голяма нужда в националния, визирайки привличането на натурализиран чужденец.

„Първо ще кажа, че атмосферата беше страхотна. Вярвам, че по-добрият тим спечели. Заслужаваха успеха, въпреки че техният най-добър играч е на 37 години. Това е. Доколкото разбрах не е лесно да се победи ЛукОйл, така че тях това е като да спечелиш шампионата. Поне празнуваха като за шампионска титла”, коментира Пини Гершон, явно впечатлен от бурната радост в състава на домакините и техните многобройни фенове.

Специалистът сподели, че е харесал баскетболиста на Левски Асен Великов, който направи много силен мач и завърши с 24 точки. Гардът на „сините” бе движещата сила в състава на треньора Юлиан Аладжов.

„Плеймейкърът на Левски Великов се представи много добре. За негово съжаление те загубиха, но той беше доста добър и това ме кара да мисля какъв тип чужденец да доведем. Трябва да помисля за това”, разкри Пини Гершон.