Пато: С Роналдиньо ще вземем всичко
Пато: С Роналдиньо ще вземем всичко / netinfo
Алешандре Пато заяви, че заедно с Роналдиньо, ще успее да се спечели както Олимпийските игри, така и Скудетото и турнира за Купата на УЕФА.

Младата надежда на Милан ще бъде част и от състава на Бразилия за предстоящите Игри в Пекин, като сподели, че това ще положи началото на едно прекрасно партньорство с Рони.

„С този състав ще успеем да спечелим всичко. Кака и Роналдиньо са двама много важни футболисти на „Сан Сиро”, но имат различни роли”, заяви Пато пред „Gazzetta dello Sport”.

„Готов съм да тренирам за централен нападател. Ако Карло Анчелоти поиска това от мен и види, че мога да се представям в такава светлина, това няма да е никакъв проблем за мен”, продължи бразилец.

„Аз съм все млад и искам да се науча на много неща – тайните на спорта. Вкарах 9 гола за половин сезон в Серия А, но съм убеден, че мога още много”, посочи „кариоката”.

„Най-трудното за мен при „росонерите” бе в тактически план, тъй като в Бразилия бях свикнал да тичам напред и да чакам дългите топки. Анчелоти поиска различно нещо от мен – първо да вървя към топката, и след това да търся празни пространства. Отне ми малко време да свикна, но все пак успях”, коментира още Пато.

„Доволен съм от първия си сезон в Италия, но това, че не успяхме да се класираме за Шампионската лига ме ядоса доста. Искам да помогна на съотборниците си да се върнем обратно в тази надпревара”, добави той.

„Не съм се променил, а по-скоро трупам опит и израствам като футболист. Вече знам какво означава да играеш футбол в Италия. Гарантирам, че ще се развивам – все още не сте видели истинския Пато”, завърши играчът на Милан.