Паркър отказа Италия, Хърватия с първа победа
Паркър отказа Италия, Хърватия с първа победа / netinfo

Звездата на Сан Антонио Спърс и Франция Тони Паркър изигра невероятен мач и донесе втората поредна победа за петлите. Този път те надиграха Италия с 69:62.

Паркър игра феноменално ивкара повече от половината точки за своя отбор завършвайки с 36. За италианците това е втора загуба поред и утре ще трябва да победят Полша, за да продължат напред.

Италия, която загуби вчера драматично от Словения, започна много добре срещата, след като изиграха една добра първа четвърт (20:17). През втората те продължиха да поддържат аванса си, а накрая дори го увеличиха на 5 точки. Така Франция започна с пасив второто полувреме, но бързо се върна в мача и поведе с 4 точки след третата четвърт.

В последната част Италия поведе отново в началото, но след това петлите изравниха. При три минути до края и резултат 60:60 полуфиналистите от миналото Европейско първенство вкараха девет поредни точки, четири от които на Паркър и така си осигуриха победата.

Освен Паркър Тарик Къркси изигра добър мач за Франция с 11 точки и 4 борби. За Италия младите звезди Андреа Барняни и Марко Белинели бяха най-резултатни съответно с 16 и 15 точки.

Междувременно отборът на Хърватия направи задължителната крачка – победа над Португалия, за да се класира за следващата фаза на шампионата, който се провежда в Испания. Хърватите се наложиха с 90:68 (19:19, 23:17, 33:14, 15:18), но загубиха първата си среща от Латвия.

Най-резултатен за победителите бе Марко Попович с 14 точки а Маркота вкара 13, докато за съперниците им се отличи Гомес със 17.