Нюрнберг потвърди освобождаването на треньора си
Нюрнберг потвърди освобождаването на треньора си / kicker.de
Застрашеният от изпадане носител на Купата на Германия Нюрнберг официално уволни старши треньора Ханс Майер и неговия помощник Юрген Рааб, съобщава клубната интернет-страница.

"Ханс Майер и асистентът му Юрген Рааб прекратяват отношенията си с клуба незабавно предвид ситуацията около класирането на отбора", се казва в съобщението. Нюрнберг е на 16-о място в класирането със 16 точки от 19 мача. Последните два мача- равенство 1:1 на собствен терен с Ханза и поражение от Карлсруе с 0:2, утежниха положението на франките.

През ноември 2005-а година Ханс Майер беше назначен на поста и освен купата на страната, успя да нареди отбора на 6-о място в крайното класиране. Трофеят пък донесе участие в Купата на УЕФА и именно в четвъртък Нюрнберг гостува на Бенфика в първи мач от елиминациите.

Според медиите в Германия, уволненият през миналата година от Арминия (Билефелд) Томас фон Хеесен е основен фаворит за поста. Президентът на Нюрнберг Михаел Рот потвърди индиректно това, като заяви: "Може и той да е. Фон Хеесен има опит в подобни ситуации, когато един отбор трябва да запази мястото си в дивизията".