Младенов: Имах нужда от промяна, дано се реализирам
Младенов: Имах нужда от промяна, дано се реализирам / netinfo
Центърът Бойко Младенов напуска българския баскетболен шампионат и признава съвсем откровено, че е избрал кипърския Аполон Лимасол, защото е имал нужда от промяна в кариерата си.

„Наистина имах нужда от промяна и се надявам максимално да се възползвам от нея. Отивам с очаквания, че най-накрая ще се реализирам. Треньорът е бил помощник на Арис и ме помни от мачовете с Лукойл Академик. Каза ми, че ще разчита на мен и че няма да сгреша, така че му се доверих. Заминавам в началото на септември за Лимасол. Имах оферта от ЦСКА и бях на крачка от подписване, но именно заради промяната избрах друго и дано да е за добро”, заяви играчът, който не взе участие това лято в националния тим за допълнителните евроквалификации.

Бойко сподели още, че разговаря с Емил Йонов и Сашо Везенков, които познават добре ситуацията в кипърския баскетбол.

Попитан дали нещо баскетболно ще му липсва от България 212-сантиметровият състезател каза: „Съжалявам, че няма да играя в един отбор с Жоро Давидов. Това ще ми липсва, но другите баскетболни неща определено няма да ми липсват.”

„Договорът на Бойко Младенов с Аполон Лимасол бе финализиран официално тази сутрин. За него е добре, защото му трябва отбор, в който ще получи игрово време. Треньорът ми е личен приятел и много държи на Бойко”, пък обясни и личният мениджър на баскетболиста Йорго Патапатиу.

Той потвърди и за трансфера на българина с френски паспорт Илиян Евтимов от Виртус Болоня в немския Франкфурт Скайлайнерс:

„Подхождаме внимателно с нашите играчи и смятам, че този тим също е най-подходящ за Илиян. Договорът е доста солиден и той също имаше нужда от отбор, който да покаже подходящо внимание към него.”

До месец ще стане ясно къде ще играе капитанът на националния ни отбор Тодор Стойков, а скоро трябва да се разбере дали Баскетболист номер 1 за 2006 година у нас Филип Виденов ще остане в испанския Севиля или ще поеме в посока Виртус Болоня например, откъдето отдавна проявяват интерес.