Митко Ангелов: Имаме реален шанс за плейофите в Гърция
Митко Ангелов: Имаме реален шанс за плейофите в Гърция / netinfo
Националът Димитър Ангелов вече няколко месеца носи екипа на гръцкия Олимпия Лариса. Тимът му е 9-ти във временното класиране и се цели в плейофите. „Има още три мача до края и трябва да вземем две победи, което е възможно, защото имаме две домакинства. Ако стане това може дори да се преборим за шестото място. Имаме реални шансове за плейофите. Отборът ни е сравнително млад, от няколко години е в първа дивизия и тепърва предстоят големи резултати”, сподели баскетболистът.

„Всичко е нормално, няма някакви сътресения. Доволен съм от престоя си тук. Сезонът за мен е към края. Може би очаквах малко повече игрово време, но това зависи от треньора, а не от мен, така че аз давам най-доброто от себе си, а от него зависи колко време ще играя. Не съм имал никакви проблеми с адаптацията. Момчетата се отнасят добре към мен, а и са позитивно настроени към чужденците”, разказа още Ангелов за Гонг.

Митко Ангелов разкри още, че от ръководството на Олимпия Лариса са се интересували от евентуално удължаване на договора му, който е до края на сезона. „Някакви разговори са се водили, но предполагам, че лятото ще има нещо по-конкретно. Предпочитам да съм си възможно най-близо до България. Някой гръцки клуб е перфектен вариант за мен”, каза националът, а по повод новия старши треньор на представителния ни тим Пини Гершон добави:

„Това е един голям плюс за националния и за българския баскетбол. Трябва да сме благодарни на федерацията, че успя за ангажира толкова известен треньор.”

Митко Ангелов сподели и как си приема представянето на двата гранда – Панатинайкос и Олимпиакос в Евролигата, както и впечатленията си от Мача на звездите в Гърция този уикенд:

„За Панатинайкос отпадането е голямо разочарование. Остана им да спасят сезона с титлата, след като спечелиха Купата на страната. Олимпиакос играе добре и малко не им достигна увереност срещу ЦСКА Москва. Вървят по правилния път. Финалната серия е трудна за предсказване. А на Мача на звездите стана невероятно шоу, но това е нормално, защото тук играят едни от най-добрите чужденци.”