Маса се надява да супи каръка в Канада
Маса се надява да супи каръка в Канада / netinfo
Пилотът на Ферари Фелипе Маса е решен да сложи край на лошия късмет, който гони италианския тим в Гранд При на Канада.

Миналата година, на бразилеца бе вдигнат черен флаг, след като той излезе от питлейна на червено. Неговият съотборник Кими Райконен пък остана пети зад Люис Хамилтън и това определено не бе ден, който да се помни от "скудерията". Базираният в Маранело тим не е печелил на писта "Жил Вилньов" от 2004 година, когато в Канада триумфира легендата Михаел Шумахер.

"Вече виждам позитивните аспекти на състезанието в Монако, което според някои е разочарование, тъй като започнах от пол-позишън. Най-важното обаче е, че доказахме, че колата е по-добра на това трасе, отколкото преди няколко години. Мисля, че можем да гледаме с оптимизъм към Канада, където не бяхме толкова добри в близкото минало”, сподели Маса.

„Аз харесвам пистата и в началото на моята кариера имам четвърто място на нея с тима на Заубер. Но миналата година не бе толкова добра и аз имах инцидент със светлината за трафика. Не беше много приятно, но сега се надявам, че ще се справим по-добре. Ясно е, че ще се борим срещу най-големите ни съперници - Макларън и БМВ”, добави още пилотът на Ферари.