Манчев не игра, Валядолид с важна победа
Манчев не игра, Валядолид с важна победа / netinfo
В мач от 30-я кръг на Примера дивисион Валядолид победи с 2:1 Сарагоса и по този начин се отдалечи от зоната на изпадащите.

Българският нападател Владимир Манчев бе оставен на резервната скамейка и така не се появи в игра.

Гостите поведоха в 29-та минута чрез попадение на Сапатер в 29-та минута, но Виктор в 53-та минута изравни за Валядолид. Ценната победа за домакините донесе Йоренте в 75-та минута.

В третата минута на даденото от съдията продължение Серхио Гарсия от Сарагоса отбеляза гол, но той бе отменен . В последните секунди на срещата Хуанфран от гостите бе изгонен с директен червен картон.

Алмерия победи с минималното 2:1 Леванте и по този начин отборът на домакините се приближи до зона УЕФА.

Домакините поведоха чрез Сориано във 2-та минута, а в 35-та Мело удвои преднината на Алмерия. Почетното попадение за Леванте бе дело на Ибора в 90-та минута.

Рекреативо Уелва и Атлетик Билбао завършиха 1:1. В 13-та минута гостите си отбелязаха автогол, който бе дело на Аморебиета, но Адурис в 81-та донесе точката за баските. Домакините завуршиха с човек по-малко, след като в последната минута Амоедо бе изгонен за втори жълт картон.

Хетафе загуби с 0:2 от Осасуна и по този начин домакините остават в застрашителна близост до зоната на изпадащите.

В 29-та минута румънският национал Козмин Контра бе изгонен за втори жълт картон, а победата за памплонци донесоха Флано в 41-та минута и Пунял в 69-та от дузпа.