Манчев донесе успеха на ЦСКА срещу Черноморец
Манчев донесе успеха на ЦСКА срещу Черноморец / cska.bg
Шампионът ЦСКА постигна победа с 2:1 над Черноморец Бургас в мач от десетия кръг на родния шампионат. В герой за „червените” се превърна завърналия се на „Българска армия” нападател Владимир Манчев, който вкара и двете попадения за „армейците”.

Двубоят започна отлично за домакините, които успяха да поведат само след 48 секунди игра. Още в първата си атака към вратата на бургазлии Манчев успя да се възползва максимално и да открие головата си сметка. След подаване отдясно Евгени Йорданов пропусна топката, която попадна в Манчев, а той след като преодоля бранител на гостите със силен шут я прати в мрежата на Чворович за 1:0.

След вихреното начало възпитаниците на Димитър Пенев продължиха да диктуват темпото на игра, докато тимът на Черноморец рядко поглеждаше към вратата на Беконо. Постепенно обаче гостите, които в този мач бяха водени от Иван Цветанов, изравниха играта и на свой ред създадоха няколко опасности.

Изравнителното попадение за „акулите” дойде в 32-ата минута, когато най-добрият в редиците на Черноморец Александър Стоймирович успя да се разпише. Нападателят получи топката в малкото наказателно поле и след като се справи с опеката на двама бранители на „червените” не остави никакви шансове на Беконо. При равенство 1:1 завърши и първата част на мача.

Второто полувреме започна по подобие на първите 45 минути и само шейсет секунди след подновяването на играта отново Манчев бе в прегръдките на своите съотборници. След атака отляво Здравко Лазаров центрира прецизно в наказателното поле където Манчев с глава покачи на 2:1.

В самия край на срещата гостите имаха няколко добри възможности да изравнят резултата, но в крайна сметка Беконо успя да запази победата за домакините. Най-добрият шанс за Черноморец бе сътворен от смяната Божилов, който обаче не успя да уцели рамката на вратата.

Така ЦСКА записа поредните си три точки и продължава да води еднолично в класирането на А група. „Червените” вече имат актив от 25 точки докато Черноморец е на седма позиция с 14 точки. Бургазлии имат и мач по-малко.