Мадуро предложи Марадона за шеф на ФИФА
Мадуро предложи Марадона за шеф на ФИФА / снимки: Guliver/Getty Images

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че аржентинската футболна легенда Диего Марадона трябва да замени Сеп Блатер на поста ръководител на ФИФА. Снощи стана ясно, че след като преди дни сдпечели нов мандат на фона на грандиозен корупционен скандал, швейцарецът се оттегля от футбола.

Сеп Блатер подаде оставка като президент на ФИФА

Мадуро подчерта, че Марадона от десетилетия критикува ФИФА и затова те са се страхували от него и в същото време са му се надсмивали. Марадона на свой ред заяви, че изпитва удоволствие от развитието на корупционния скандал. Той от много време открито критикуваше Блатер, наричайки го "корумпиран", "гангстерски бос", "диктатор" и "вредител".

Футболната федерация на Венецуела също ще бъде разследвана и Мадуро каза, че подкрепя изцяло това.

Мадуро предложи Марадона за шеф на ФИФА
netinfo
Президентът на Венецуела обаче осъди действията на американските власти и предположи, че това разследване е част от заговора, организиран от Щатите, целящ отмяна на провеждането на Мондиалите в Русия и Катар.

"Те се избавиха от Блатер, за да ръководят ФИФА. Този демарш трябва да покаже, как те могат да лишат Русия и Катар от Световни първенства или да ги саботират, за да не могат тези страни да се представят по най-добрия начин", каза венецуалският държавен глава.

Източник: БГНЕС