Люнгберг се отказа от националния отбор
Люнгберг се отказа от националния отбор / netinfo
Капитанът на Швеция Фредрик Люнгберг обяви край на състезателната си кариера в националния отбор. Полузащитникът се аргументира с желанието си да се концентрира върху изявите си в своя клуб Уест Хем.

"Вече ми е трудно да издържам физически на натоварването и в националния отбор, и в клубния футбол. Дойде моментът да се откажа от националния отбор. Реших да се концентрирам върху играта си в Уест Хем", каза Люнгберг.

31-годишният халф, който бе капитан на шведите на Евро 2008, дебютира за националния отбор пред 11 години и оттогава е несменяем титуляр в лявата част на полузащитата на "Тре Кронур".

"С ръка на сърцето мога да кажа, че съм се раздавал във всеки мач заради безрезервната подкрепа, която феновете са ни оказвали винаги. Ще играя футбол на най-високо ниво във Висшата лига още няколко години. Обичам тази игра повече от всичко", каза още Люнгберг.

Той има 75 мача и 14 гола с фланелката на Швеция, а последният му мач бе на 18 юни при загубата от Русия с 0:2 в групите на европейското първенство. Швеция отпадна още в груповата фаза на Евро 2008 с едва три спечелени точки.