Лукас Нийл избра тлъста заплата пред силен отбор
Лукас Нийл избра тлъста заплата пред силен отбор / netinfo
Лукас Нийл ще премине от Блекбърн в Уест Хем, след като отхвърли невероятна оферта от по-именития Ливърпул. Австралийският защитник получи предложение за 35, 000 паунда на седмица от Мърсисайд, но обърна гръб на „Анфийлд”, след като от Уест Хем обявиха, че му дават по 50, 000 паунда.

28-годишният Нийл финализира сделката късно снощи, като сложи подписа си под контракт да две години и половина с борещият се да не изпадне Уест Хем.

Източник, близък до Нийл каза пред таблоида The Sun: „Лукас искаше да се махне от Блекбърн още през лятото, така че сега е доволен. Той води преговори с Ливърпул, но не успя да се споразумее да личните си условия, затова когато чу предложението на Уест Хем, силно се заинтригува.”

Трансферът на Нийл показва ясно, че в Премиършип водещи са парите, след като австралийския национал предпочете тим в дъното на таблицата пред участник в Шампионската лига.

Сега мениджърът на Уест Хем Алън Кърбишли се надява да привлече и бранителя на Тотнъм Калъм Дейвънпорт, за да оформи здрава защита.