Локо Сф изпусна да бие най-доброто на Галатасарай
Локо Сф изпусна да бие най-доброто на Галатасарай / снимка: Gong.bg
Локомотив София изпусна турския шампион Галатасарай в първата си проверка от подготвителния лагер в Германия и Холандия, след като допусна изравнително попадение за 1:1 буквално секунди преди последния съдийски сигнал.

Христо Златински даде преднината за българите в 39-та минута, а в 90-та Баръс Йозбек оформи крайното 1:1.

Турският шампион излезе с най-доброто, с което разполага през първата част, като сред титулярите се виждаха имената на дошлия от Ливърпул – Хари Кюъл, както и на турските национали Топал, Балта, Туран, бразилеца Линкълн.

Въпреки звездите в турския състав, първото чисто голово положение бе на сметката на столичните железничари. В 15-та минута Митев излезе сам срещу Усак, но стреля право в тялото на стража, а при добавката Шпишич не съумя да вкара.

В 39-та минута обаче, играчите на Драгомир Окука поведоха в резултата. Иван Бандаловски подаде към Христо Златински, който с прецизен диагонален удар от ъгъла на наказателното поле реализира за 1:0. При този резултат приключи и първото полувреме.

На почивката наставникът Михаел Скибе смени цялата си единайсеторка и излезе напълно различен състав. Това бе и причината за спада в качеството на двубоя през втората част.

За голямо съжаление на българския щаб, в 75-та минута, влезлият като резерва Зоран Балдовалиев изпусна 100 процентово положение, с което да сложи край на надеждите на Галата за равенство. Сам срещу вратаря обаче, футболистът се засуети, в крайна сметка литна стража, шутира, но бранител на турците изби от гол линията.

Въпреки негативния резултат, турските фенове – близо 5000 души – не спряха да викат до самия край, като в последствие се оказа, че това не е било напразно. В 89-та минута турците получиха правото да изпълнят фаул на границата на наказателното поле и аут линията. Пасаран центрира и в 90-та бранителят Йозбек вкара с глава за 1:1.

Така Локомотив София не успя да се възползва от възможността да тресне турския шампион Галатасарай, но все пак завърши с престижното 1:1.