Литекс също с лош турнирен резултат
Литекс също с лош турнирен резултат / netinfo
Литекс завърши 0:0 у дома с израелския Апоел Кирят Шмона в среща от втория квалификационен кръг на Купата на УЕФА при дебюта на Станимир Стоилов в Европа с оранжевите и постави сериозни въпросителни преди реванша.

Най-сериозната заплаха, която създадоха ловчанлиите до почивката бе в 37-ата минута, когато пробив на Сандриньо завърши с удар на бразилеца с левия крак от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

В предпоследната минута на първото полувреме след грешка на българската отбрана Зарфати бе оставен сам в наказателното поле на Литекс, но Емил Ангелов притича и изби.

Стоилов замени на почивката Вилфред Нифлор с Карлос Томе, но въпреки раздвижването в играта на оранжевите, те не успяваха да създадат чисти положения пред вратата на Даниел Амос.

В 67-ата минута Козук влезе с бутоните към вече уловилият топката вратар на Литекс Урош Голубович и последва спречкване между двамата, което завърши с по един жълт картон.

Най-сериозните опасности в мача бяха създадени в последния четвърт час. Уелингтом центрира добре отдясно, но влезлият след почивката Крум Бибишков пропусна да засече с глава.

В 81-ата Сандриньо подаде на Ивелин Попов, той с пета намери Бибишков, който шутира от движение, но изстрелът му мина на сантиметри от вратата.
Малко по-късно Дос Сантос се разходи между двама трима бранители на домакините и стреля, но неточно.

В 89-ата минута Попов центрира към Бибишков, нападателят на втората греда засече топката с глава, но пропусна да донесе победата на Литекс, пращайки топката във външната страна на мрежата.

Реваншът между Апоел Кирят Шмона и Литекс в Хайфа е на 28 август.