Левски се справи и с Бърно в порой
Левски се справи и с Бърно в порой / снимки: Валентин Грънчаров, Линдабрун
Левски се поздрави с успех и във втората си контрола на австрийска земя, след като в порой победи чешкия Бърно с минималното 1:0.

Пред около 50-тина души на стадиона в Линдабрун, Дарко Тасевски вкара единственото попадение в срещата в 62-та минута.

В лошото и дъждовно време играчите на Бърно се ориентираха по-бързо от тези на Вили Вуцов и стигнаха първи до чисто голово положение в срещата. Още в 11-та минута след добра контра за чехите и отлично центриране в наказателното поле на Петков, Беста с глава прати топката в страничната греда на българите.

До края на първите 45 минути играчите на Левски трудно изнасяха топката, тъй като бяха сравнително успешно пресирани от чехите, които превъзхождаха „сините” във физическо отношение. Интересен момент представляваше и появата на собственика на Левски – Тодор Батков на трибуните към края на първата част, който въпреки лошото време, бе облечен с риза с къс ръкав.

В началото на второто полувреме, времето утихна, спря да вали, но към средата на вторите 45 минути отново заваля с пълна сила. Въпреки лошите условия играчите на Вили Вуцов успяха да вкарат единственото попадение в срещата, с което взеха и победата.

В 62-та минута влезлият като резерва Николай Димитров напредна отляво, центрира хубаво към Дарко Тасевски в наказателното поле, македонецът овладя, финтира чешки защитник и с прецизен удар даде предимството за „сините”.

В 72-та минута след добро разиграване между Балтанов и Жоазиньо топката се удари в ръка на футболист на Бърно в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

Към края на срещата, „сините” започнаха да играят на сигурно, с дълги разигравания, за да не изгубят топката. Така компенсираха и по-ниския си ръст в сравнение с техните противници.

До края на мача Вуцов смени повечето от титулярите си, а влезлият Лъчо Балтанов направи отлично включване като десен защитник с няколко добри отигравания.

В крайна сметка срещата завърши при резултата 1:0 за Левски, с което „сините” записаха втори успех в Линдабрун, след победата с 5:0 над Вашаш.