Клозе и Рибери заменят Божинов в Ювентус
Клозе и Рибери заменят Божинов в Ювентус / netinfo
Нападателят на Вердер Бремен Мирослав Клозе и халфът на Олимпик Марсилия Франк Рибери са сред основните трансферни цели на Ювентус, съобщава Газета дело Спорт.

Изданието твърди, че наставникът на „Старата госпожа” Дидие Дешан иска тотална промяна в състава при завръщането му в Серия А.

Дешан е готов на много размени на всички постове – от защитата до централните нападатели. Френският специалист държи да има в отбора си за следващия сезон бранителя на Палермо Андреа Бардзали, защитникът на Аякс Зденек Григера, както и Ерик Абидал от Лион. Това вероятно означава, че Юве ще се раздели с голяма част от досегашната си отбрана.

Ако Ювентус успее да продаде нападателите си Давид Трезеге и Валери Божинов, то Дешан на всяка цена ще се опита да привлече на тяхно място Клозе и Рибери. Като опции за смяна на българския нападател са още Хавиер Савиола и Людовик Жюли – и двамата играчи на Барселона.

Ювентус е на път да се откаже от преговори с проблемния халф на Уест Хем Хавиер Машчерано и вместо него да доведе в Торино малийския полузащитник Мохамед Сисоко.