Грозданов призна за интерес на Локо Сф към Бабангида и Дзаферович
Грозданов призна за интерес на Локо Сф към Бабангида и Дзаферович / netinfo

Старши-треньорът на Локомотив София Стефан Грозданов призна пред Гонг за интерес на неговия клуб към изпадналия в немилост в Левски нападател Емил Ангелов-Бабангида и към защитника на Берое Ваня Дзаферович.

„Може да преотстъпим играчи, едва след като сме привлекли нови. Искаме Ангелов още от лятото. Той обаче има договор с Левски и е въпрос на преговори между президентите на двата клуба дали ще дойде при нас или не. Имаме интерес и към защитника на Берое Ваня Дзаферович“, добави Грозданов.

Емил Ангелов и Дзаферович се очаква да се явят и на първото заседание на Арбитражната комисия на 20 декември.

Междувременно Стефан Грозданов се оплака от мудните действия на БФС, който едва днес ще определи датата за началото на пролетния полусезон. „Това връзва ръцете на клубовете, защото не могат да фиксират точно датите на лагерите и контролите си. Ние, например, имаме предложения да играем проверки в Кипър с румънските Стяуа, Динамо Букурещ и Клуж, както и с Динамо Киев. Тези възможности не са отпаднали, но не можем все още да ги потвърдим, заради неяснотата по календара ни. Те няма да ни чакат вечно“, добави той.

Наставникът на тима от „Надежда“ каза още, че се надява в най-скоро време двама от сърбите в тима – вратарят Урош Голубович и защитникът Дарко Савич, да получат и български паспорти, което ще отвори още две квоти за чужденци извън ЕС при „червено-черните“.